Kategória (hu-hu)

2019 Khenpo Tashi Rinpoche - Tűzszertartás és Mahakála beavatás

Nagy örömmel idézzük fel Tiszteletreméltó Khenpó Tashi Rinpoche hétvégi látogatását és Dharma tanításait, melyen sokunknak volt szerencsére részese lenni. Szombaton reggel Rinpoche egy Hajagriva békítő tűzszertartást mutatott be, melynek célja a három kapunk (test, beszéd, tudat) tisztátalanságainak megszüntetése, a betegségek okainak megszüntetése és a boldogság, békesség, kiegyensúlyozottság megteremtése volt. A szertartásban minden jelenlévő tevőlegesen vett részt, felajánlva a tűzben található Istenségeknek a különböző anyagokat (bot, fű gyökér, árpa, magok, olaj, édesség, rizs, mustármag, stb), melyek mind speciális jelentéssel bírtak. A szertartást követően Mindenki érezhette a megidézett Istenségek tevékenységének pozitív hatásait, a szertartás a gyakorlók által elérni kívánt célok megvalósulásában fogja éreztetni a hatását. A délután folyamán Rinpoche közel 200 ember számára végzett el speciális gyógyító-fürdető szertartást, mely után csak mosolyt lehetett látni mindenki arcán.

Vasárnap Rinpoche a különleges kétkarú Mahákála (aki elválaszthatatlan Csakraszamvarától) beavatásában részesítette a több száz résztvevőt, majd délután tanítás és a rövid sadhana közös elvégzése történt meg. Kívánjuk, hogy Rinpoche jelenlétének mérhetetlen áldása terjedjen ki minden érző lényre, és a felhalmozott érdemek által minden érző lény érje el a tökéletes megvilágosodás állapotát.

 

KÉPEK

2019 Gyógyító Buddha beavatás, tanítás és gyakorlás

Gyógyító Buddha Beavatás, tanítás és Gyakorlás

Ezen a szép augusztusi hétvégén nagy örömünkre ismét sokan gyűltünk össze, hogy részesülhessünk Tiszteletreméltó Drupon Lhundup Gyógyító Buddha beavatásában, tanításában, majd közösen gyakorolhassuk ezt a nagyon hasznos és erős gyakorlatot önmagunk és minden érző lény megtisztítására és gyógyítására.

Vasárnap együtt ünnepeltük H.H. Drikung Kjabgön Chetsang Rinpoche születésnapját, hosszú élet imákat recitálva kívántuk, hogy a dharma kerekét jó egészségbenminél tovább forgassa a tanítványok számára.

Váljon ezen tanítás minden érző lény javára!

A rendezvényen készült fotók és videók az alábbi linken tekinthetők meg: 

Fotók 

Videók